10 Ekim 2014 Cuma

ŞEKER HAMURLU PASTA TARİFİ


ŞEKER HAMURLU PASTA

       



Blogdaki ilk tarifim kızımın doğum günü için yaptığım pastanın tarifi olsun istedim. Çünkü blog açma konusunda beni cesaretlendiren kızımdı. Hatta şeker hamurlu pasta yapmak için gereken malzemeleri de bana hediye eden kızımdı :)
 
Doğal olarak benim yaptığım pasta çok amatörce :) İnternette okuduğum tarifleri kendime göre yorumlayarak yaptım. Benim gibi çok yeni olanlara ev ortamında ilk defa deneyeceklere bir fikir verir umarım .Ben yaparken çok keyif aldım ; umarım sizlerde alırsınız :)


 PANDİSPANYA TARİFİ 

Malzemeler:

4 yumurta  (Sarısı ve beyazı ayrılacak)
110 gr toz şeker  (İkiye ayır)
85 gr un
40 ml su  (Süt veya meyva suyuda olabilir)
25 gr kakao
1 çay kaşığı vanilya

1-Un ve kakao birlikte elenir.
2-Yumurtaları ayırırken dikkat etmeniz çok önemli. Beyaza hiç sarı karışmayacak. Sonra şekerin yarısını sarılarla yarısını beyazlarla ayrı ayrı çırpın.
a)   Sarıları karıştırırken vanilya ilave edin, çırpın.daha sonra suyu ilave edip çırpmaya devam edin.
b)   Beyazlar daha uzun sertleşene kadar çırpılır.
3-Yumurta sarılarını şöyle bir karıştırıp, içine un ve kakao karışımını koyun .Karıştırmadan önce yumurta aklarını da ilave edin. Alttan  üste doğru karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam olmalı.
24 cm.lik kelepçeli kalıba koyarak 160 derecede 40 dk  pişirin. (Benim evdeki kalıbım 26 cm olduğu için pastam biraz geniş oldu.Hatta 22 cm lik kalıp daha uygun olabilir.)



GANAJ TARİFİ

Malzemeler:

200 gr sütlü kuvertür çikolata
200 gr bitter kuvertür çikolata
400 ml süt kreması
Kuvertür çikolataları küçük parçalar halinde kesin.Kremayı bir taşım kaynatıp,çikolataları içine atıp karıştırarak eritin.
Ben bir gün önceden hazırladım.Buzdolabında 1 gün beklettim.Kullanacağım zaman krem şanti kıvamında olana kadar çırptım.Sonra pasta aralarına sürdüm.Ya da pandispanya pişerken hazırlayıp 2-3 saat buzdolabında bekletebilirsiniz.

ŞERBET TARİFİ
Malzemeler:
1 bardak su
1 bardak şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
Karıştırmadan ocağa koyup kaynatın. Sonra soğumaya bırakın.

*Kekimiz piştikten sonra çıkarıp fırın telinin üstüne koyup soğutun.
*Soğuduktan sonra yatay olarak 3’e bölün
*Keki süsleyeceğiniz servis tabağına kekin en üst parçasını koyun.En alttaki parçayı üste koyun ki şeker hamuruyla süslediğinizde düzgün olsun.
*En alta koyacağımız parçayı tabağa koyduktan sonra hazırladığımız şerbetle ıslatın.
*Sonra hazırladığımız ganajın yarısını kekin üstüne sürün.
*İstediğiniz meyveyi koyun.Ben muz koydum.
*İkinci parçaya da aynı işlemleri yapın.
*En üstteki parçayı koymadan önce içini şerbetle ıslatın. Islanan kısın alta gelecek şekilde en üste koyun.

Sıra geldi pastamızı süslemeye; ben hazır şeker hamuru kullandım.Hamuru açacağım yere biraz mısır nişastası serperek hamurları açtım.Pastayı kaplayacağınız hamuru pastanızın çapından yaklaşık 10 cm daha büyük açın.Merdane yardımıyla üstüne yerleştirip potlukları düzeltin.Fazlalıkları kesin.Ve arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.Ben şeker hamurlarını yapıştırmak için sadece su kullandım.Fırçayla biraz hamura sürdüm.



      Afiyet olsun… 



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder