2 Kasım 2014 Pazar

SÜT  REÇELİ  (Dulce de Leche)


İzmir'den güneşli bir pazar gününden merhabalar....
İlk tariften sonra bazı sağlık sorunlarından dolayı uzun bir ara oldu,dilerim bundan sonra olmaz.Hevesle başladığım blog yazılarını yazmaya devam edebilirim.
Bugün adını ilk defa internette dolaşırken okuduğum,pazar kahvaltıları için farklı bir tat olabilecek SÜT REÇELİNİN tarifini yazmak istiyorum.Yapımı zor değil fakat zaman istiyor.Ama kesinlikle bu zamana değiyor...

Süt reçeli


Malzemeler 

1 Litre süt
1 su bardağı toz şeker (Şeker miktarını damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz)
1 çay kaşığı karbonat (Taze olmasını tercih edin yani açılıp uzun süre beklememiş olsun)


Yapılışı

Yapılışına geçmeden önce hatırlatmak istediğim derin bir tencere kullanmanız.Çünkü karbonatı koyunca birden kabarıyor...

1- Sütü derin bir tencereye alın.Şekeri ilave edin.Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
2- Süt kaynamaya başlayınca karbonatı ilave edin.Bu aşamada aman dikkat!!Süt birden kabarıyor,köpük köpük oluyor,hemen karıştırın ki taşmasın.
3- Artık ara ara karıştırarak (ben ilk önce yaklaşık 5 dk arayla sonra 15 dk arayla karştırdım). Yaklaşık 1,5 - 2 saat kısık ateşte pişireceksiniz.Önce rengi koyulaşacak,sonra kıvamı...
4- Kıvamını ayarlamak için boza kıvamını örnek alabilirsiniz.Soğuyunca da koyulaşıyor.Ocaktan alınca reçelinizi kavanoza koyun,soğuyunca kapağını kapatın.
5- Süt reçeli buzdolabında yaklaşık 1 ay dayanıyor.

Sadece kahvaltılarda değil,kurabiye ve tatlılarda da kullanabilirsiniz.
Resimde gördüğnüz miktar 2 litre sütten çıktı.Biz tadını çok sevdik,umarım sizde seversiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder