1 Haziran 2015 Pazartesi

ŞEKER  HAMURLU  KURABİYE  TARİFİ



 

Güzel bir hafta diliyorum herkese.Hem ayın hem de haftanın ilk gününde yapmaktan çok keyif aldığım kurabiyelerin tarifini yazmak istedim.Şeker hamuruyla kurabiye denenelerim daha çok yeni ama yapması müthiş keyif veriyor.Yazacağım kurabiye tarifi çok lezzetli ve bu tarz kurabiyelere çok uygun.



MALZEMELER:


1 yumurta
120 gr Becel tereyağ + 80 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı mısır nişastası3
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
Çok az  kabartma tozu (Kurabiyeler pişerken çok kabarmasın diye çok az olmalı)
Arzu edilirse tarçın,zencefil veya limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI:

1-Pudra şekeri,nişasta ve unu eleyin. Yalnız önerim unu ayrı eleyin. Hamura hepsini birden koymayın.Çünkü kullandığınız un markasına ve bardağa göre katacağımız un miktarı değişebiliyor.

2-Hamuru yoğuracağımız kabın içine yağ ve yumurtayı koyun ve mikserle karıştırın. Bu karışımın içine pudra şekeri ve nişastayı ilave edin karıştırın. Unu da yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.

3-Kabartma tozunu ve ekleyecekseniz tarçın, zencefil yada limon kabuğunu ilave edip yoğurmaya devam edin.

4-Hamurun kıvamı çok sert olmayacak. Hatta yumuşak olacak. Elinize yapışmayana kadar un ilave edin .Ama çok kuru bir hamur olmasın. Çünkü buzdolabında bekleteceğimiz için hamur kendini daha da toplayacaktır.

5-Hamuru strech film ile sarıp buzdolabında en az bir saat dinlendirin.

6-Kurabiye hamurunu açarken mutlaka nişasta kullanın.Buzdolabından çıkardığınız hamuru merdaneyle 0,5 - 1 cm kalınlığında açın.

7-Arzu ettiğiniz kurabiye kalıbıyla keserek tepsiye dizin.(Tepsiye yağlı kağıt yaymanızı öneririm. Piştikten sonra kurabiyeler çok rahat alınıyor.)

8-Kurabiyeleri şeker hamuruyla süslemek için 4-5 saat beklemek gerekiyor. Benim önerim akşam yapın sabah süsleyin.

9-Sıra geldi kurabiyelerimizi süslemeye...Şeker hamurunu kurabiyelere yapıştırmak için ballı su kullanın.Yalnız şeker hamurunun üzerine tekrar şeker hamuru yapıştırırken su kullanın.Kırtasiyeden alacağınız ince sulu boya fırçası bu aşamada çok ideal,aklınızda bulunsun.
Afiyet olsun...



 

2 yorum: