Yaz sıcaklarında dolabınızda hazır bulunabilecek nefis bir sütlü tatlı tarifi.Üstündeki meyve sulu kısmı arzu ettiğiniz meyve ile yapabilirsiniz.Bu sefer ben portakal ile yaptım. Limon ve vişne suyu da çok yakışıyor.İstenirse hazır meyve suyuyla da yapabilirsiniz.Şeftali ve kayısı hariç...
MALZEMELER
Muhallebi için;- 1 şişe süt ( 500 ml veya 2,5 su bardağı )
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Bir paket bisküvi (genellikle ETİ kakaolu kare bisküvi kullanıyorum ama bu sefer TORKU tam buğday kullandım )
- 5 çay bardağı meyve suyu ( kutu meyve suyu kullanacaksanız)
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1,5 çay bardağı şeker ( Bizim gibi şekeri az seviyorsanız 1 çay bardağı koyun derim)
YAPILIŞI
1- Muhallebi için malzemelerin hepsini karıştırarak pişirin.Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha pişirin.Hafif akışkan kıvamda olabilir.Buzdolabında sertleşiyor.Nişastadan dolayı pişerken çok katı olmasın.Soğurken daha da kıvam alıyor,sertleşiyor.
2- İsterseniz muhallebinin üstüne bir sıra bisküvi dizebilirsiniz.
3-Meyve suyu,nişasta ve şekeri karıştırarak muhallebi gibi pişirin.Bisküvilerin üstüne dökün.
Ilınınca buzdolabına koyun ve soğuyunca servis yapın.
Hem kolay,hem lezzetli hem de sağlıklı tatlımız hazır,afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder