26 Ekim 2016 Çarşamba

ELMALI-HAVUÇLU KEK


Havalar soğumaya başladı mı bizim evde kek daha çok pişmeye başlar.Eve yayılan mis gibi kek kokusu çok hoşuma gider.Hele pazar günleri kek ve kahve ya da çay keyfi harika olur...
Ben havuçlu kekleri çok severim.İçinde havuç olan her türlü kek tarifini denerim. Yazacağım kek tarifinde hem havuç hem de diğer çok sevdiğim elma var.Ayrıca içinde muskat var,daha ne diyeyim ki nefis bir sonbahar keki oldu.Ben çok sevdim tadını...




Malzemeler;

* 1 bardak havuç rendesi
* 1 bardak elma rendesi
* 1 yumurta
* 1/2 bardak esmer şeker
* 1/4 bardak toz şeker
* 1/4 bardak yoğurt
* 1/4 bardak zeytinyağ
* 1 su bardağı un
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 1/2 tatlı kaşığı toz muskat
* 1 paket vanilya
* 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1/2 tatlı kaşığı karbonat
* 1 fiske tuz



Yapılışı ;

1- Un,kabartma tozu,karbonat,tuz,tarçın ve muskatı eleyerek bir kapta karıştırın.

2- Yumurta ve şekeri çırpın,vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.

3- Yoğurt ve sıvı yağı ilave edip karışacak kadar çırpın.

4- Unlu karışımı ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın.

5- En son havuç ve elma rendelerini ekleyip karıştırın.

6- Yağladığınız çok büyük olmayan dikdörtgen kalıba karışımı dökün.

7- Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına koyun.Yaklaşık 35 dakika pişirin.Fırına göre pişirme süresi farklılık gösterebileceği için pişme süresi sonunda keke kürdan batırın.Kürdan temiz çıktıysa kekiniz pişmiş demektir.Yok değilse biraz daha aynı sıcaklıkta pişirip kürdan testiyle tekrar kontrol edin.

Kekiniz ılındıktan sonra yanında çay veya kahveyle tadına bakarken keyifli sohbetler yapmanız dileğiyle,afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder