KOLAY EKMEK TARİFİ
Evde aklınıza gelince ya da pazar sabahları kahvaltıya yapabileceğiniz çok kolay ama bir o kadar da lezzetli bir tarif vermek istiyorum. İnanıyorum ki bu tarifi yapınca vazgeçemeyeceksiniz. Evde ekmek mi yok hiç üşenmeden yapabileceğiniz 1 saat içinde yemeğe hazır olabilecek bir tarif...
MALZEMELER;
* 2 su bardağı un* 3/4 su bardağı süt
* 28 gr tereyağ (eritilecek)
* 1/2 yemek kaşığı toz şeker
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 2 dolu tatlı kaşığı instant kuru hamur mayası
* Fırından çıkınca üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI;
1- Tereyağ, süt, toz şeker ve tuzu kısık ateşte tereyağ eritene kadar ısıtın. Burada kaynamamasına dikkat edin, mutlaka ılık olmalı.2- Yoğurma kabınıza unu koyun ve ortasını açın.
3- Ilık olan karışımın yarısını dökün.
4- Mayayı üstüne serpiştirin.
5- Kalan karışımı dökerek yoğurmaya başlayın.
6- Hamur ele yapışmayacak kıvamda yumuşak olmalı.Eğer sert olursa süt ilavesi yapabilirsiniz. Yaparken kaşıkla azar azar koyun ve her seferinde hamuru kontrol edin.
7- Tartınız varsa kullanarak hamuru 6 eş parçaya bölün. Yoksa göz kararıyla da bölebilirsiniz.
8- Parçaları tek tek yoğurun ve yağlanmış kalıbınıza dizin.
9- Nemli bir bezle kalıbın üstünü örterek 25 dk dinlendirin.
10- Fırınınızı 200 dereceye ısıtmaya başlayın.
11- Sürenin sonunda kabınızı hemen fırına verin. Üstü kızarıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 15 - 20 dk da pişiyor. 15 dk dan sonra dikkatli olun derim.
12- Fırından çıkar çıkmaz eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla ekmek toplarınızın üstüne sürün.
13- Ilınınca ister tereyağ sürerek kahvaltıda ister yemeğin yanında afiyetle yiyin.
Havaların artık iyice serinlediği bugünlerde siz de bu tarifi yapın. Evinizi mis gibi ekmek kokusu sarsın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder