1 Kasım 2016 Salı

KOLAY EKMEK TARİFİ


Evde aklınıza gelince ya da pazar sabahları kahvaltıya yapabileceğiniz çok kolay ama bir o kadar da lezzetli bir tarif vermek istiyorum. İnanıyorum ki bu tarifi yapınca vazgeçemeyeceksiniz. Evde ekmek mi yok hiç üşenmeden yapabileceğiniz 1 saat içinde yemeğe hazır olabilecek bir tarif...


MALZEMELER;

* 2 su bardağı un
* 3/4 su bardağı süt
* 28 gr tereyağ (eritilecek)
* 1/2 yemek kaşığı toz şeker
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 2 dolu tatlı kaşığı instant kuru hamur mayası
* Fırından çıkınca üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı tereyağ


YAPILIŞI;

1- Tereyağ, süt, toz şeker ve tuzu kısık ateşte tereyağ eritene kadar ısıtın. Burada kaynamamasına dikkat edin, mutlaka ılık olmalı.

2- Yoğurma kabınıza unu koyun ve ortasını açın.

3- Ilık olan karışımın yarısını dökün.

4- Mayayı üstüne serpiştirin.

5- Kalan karışımı dökerek yoğurmaya başlayın.

6- Hamur ele yapışmayacak kıvamda yumuşak olmalı.Eğer sert olursa süt ilavesi yapabilirsiniz. Yaparken kaşıkla azar azar koyun ve her seferinde hamuru kontrol edin.

7- Tartınız varsa kullanarak hamuru 6 eş parçaya bölün. Yoksa göz kararıyla da bölebilirsiniz.

8- Parçaları tek tek yoğurun ve yağlanmış kalıbınıza dizin.

9- Nemli bir bezle kalıbın üstünü örterek 25 dk dinlendirin.

10- Fırınınızı 200 dereceye ısıtmaya başlayın.

11- Sürenin sonunda kabınızı hemen fırına verin. Üstü kızarıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 15 - 20 dk da pişiyor. 15 dk dan sonra dikkatli olun derim.

12- Fırından çıkar çıkmaz eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla ekmek toplarınızın üstüne sürün.

13- Ilınınca ister tereyağ sürerek kahvaltıda ister yemeğin yanında afiyetle yiyin.

Havaların artık iyice serinlediği bugünlerde siz de bu tarifi yapın. Evinizi mis gibi ekmek kokusu sarsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder